Recall metformine van ALLEEN Teva, Centrafarm en Glucient SR 500 mg – Haven Apotheek – Leiden

De Haven Apotheek, uw betrouwbare apotheek

De Haven Apotheek is onderdeel van de maatschap Apothekersgroep Leiden VOF. Door deze samenwerking kunnen wij u betere zorg verlenen.

Houdt u het kopje 'Nieuws' in de gaten. Hierin houden wij u op de hoogte van actueel (medisch/farmaceutisch) nieuws en informatie over uw apotheek.

Openingstijden

Maandag: 8.00 - 17.30
Dinsdag: 8.00 - 17.30
Woensdag: 8.00 - 17.30
Donderdag: 8.00 - 17.30
Vrijdag: 8.00 - 17.30
Zaterdag: Centraal Apotheek 10 uur - Centraal Apotheek 14 uur

Terug naar overzicht

Recall metformine van ALLEEN Teva, Centrafarm en Glucient SR 500 mg

Enige tijd gelezen is in het nieuws geweest dat metformine mogelijk vervuild zou zijn met NDMA. Wij hebben bericht ontvangen van de KNMP dat het om bepaalde merken gaat, met bepaalde charges geleverd in een bepaalde periode. Het gaat om metformine van de fabrikant Teva, Centrafarm of Goodlife Pharma (Glucient SR).

Wij hebben met iedereen contact opgenomen die volgens onze gegevens dit van ons geleverd hebben gekregen. Wij vragen iedereen die dit gehad heeft, om ons het chargenummer (partijnummer) door te geven zodat wij uw medicijn kunnen controleren. Wij kunnen dan nagaan of u het medicijn veilig kunt blijven gebruiken en anders bieden wij een ander merk aan. Stop in ieder geval nooit zonder overleg met uw medicijnen.

Achtergrondinformatie:
In sommige partijen van deze drie fabrikanten is een stof aangetroffen die er niet in hoort: NDMA. Deze stof is mogelijk kankerverwekkend. De kans dat u kanker krijgt omdat u een medicijn met NDMA heeft ingenomen, is heel klein. Maar uiteraard willen wij niet dat u enig risico loopt.
Niet alle partijen metformine tabletten van deze fabrikanten bevatten de vervuiling. Het kan zijn dat u metformine van een veilige partij heeft gehad.

Met vriendelijke groet,
Mira Assal, apotheker

Publicatiedatum: 25-11-2020